تحقیق رابطه هوش هیجانی با عزت نفس در دانشجویان

تحقیق رابطه هوش هیجانی با عزت نفس در دانشجویان تحقیق رابطه هوش هیجانی با عزت نفس در دانشجویان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 3787 KB

تعداد صفحات : 88

بازدیدها : 780

برچسبها : هوش هیجانی عزت نفس

مبلغ : 8500 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی رابطه بین هوش هیجانی با عزت نفس در دانشجویان دانشگاه پیام نور در 88 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

مسئله مورد بررسی رابطه هوش هیجانی با عزت نفس در دانشجویان دانشگاه پیام نور ارومیه می باشد که در زیر به توضیح هر یک از متغیرها می پردازیم.
می دانیم که در مغز ما چیزی به نام IQ (بهره هوشی) وجود دارد که سالها فکر می کردیم که فرمانروای بدن است و رفتار ما بر اساس تشخیصی که او می دهد کنترل می شود، هر کجا رفتار خردمندانه ای از کسی سر می زند یا برعکس، سریع به او IQ بالا یا IQ پایین می گوییم. اما در سال 1990 یکی از ناشناخته ها توسط دانیل گلمن کشف شد که به گونه ای گسترده به صورت بخشی از زبان روزمره در آمد و بحث های بسیاری را برانگیخت.

گلمن هوش هیجانی را چنین تعریف می کند: هوش هیجانی نوع دیگری از هوش است. این هوش مشتمل بر شناخت احساسات خویشتن و استفاده از آن برای اتخاذ تصمیم گیری های مناسب در زندگی است. عاملی که به هنگام شکست در فرد ایجاد انگیزه و امید می کند.

گلمن اظهار می کند که هوش شناختی در بهترین شرایط تنها 20 درصد از موفقیت ها را باعث می شود و 80 درصد از موفقیت ها به عوامل دیگر وابسته است و سرنوشت افراد در بسیاری از موقعیت ها در گرو مهارت هایی است که هوش هیجانی را تشکیل می دهند. در واقع هوش هیجانی، عدم موفقیت افراد با ضریب هوشی بالا و همچنین موفقیت غیرمنتظره افراد دارای هوش متوسط را تعیین می کند. یعنی افرادی با داشتن هوش عمومی متوسط و هوش هیجانی بالا خیلی موفق تر از کسانی هستند که هوش عمومی بالا و هوش هیجانی پایین دارند. پس هوش هیجانی پیش بینی کننده موفقیت افراد در زندگی و نحوه برخورد مناسب با استرس ها است.

نظریه پردازان هیجانی معتقدند که EQ یا هیجان بهره به ما می گوید که چه کار می توانیم انجام دهیم، در واقع EQ، یعنی داشتن مهارت هایی تا بدانیم کی هستیم، چه افکار، احساسات، عواطف و رفتاری داریم، یعنی شناخت عواطف خود و دیگران، تا بتوانیم بر اساس آن رفتاری مبتنی بر اخلاق و وجدان اجتماعی داشته باشیم.

طبق اثر جدید مییرو سالووی واژه فراگیر هوش هیجانی به سه توانایی ذهنی اساسی دلالت دارد. اولین و اساسی ترین توانایی، تشخیص و درک دقیق هیجانات خودمان و دیگران را شامل می شود. به بیان دیگر، افراد با هوش هیجانی بالا می دانند چه وقت خودشان و دیگران دچار هیجانات می شوند، و هیجاناتی مثل خشم، ترس، احساس گناه، و عشق را می توانند دقیقاً شناسایی کنند و از هم تشخیص دهند. البته داشتن این که شخص دچار هیجان است تا حدودی آسان به نظر می رسد اما همان گونه که بسیاری از نظریه پردازان هیجان ( و شاعران ) ذکر کرده اند افراد ممکن است معنای احساساتشان، یا نشانه های فیزیولوژیکی را اشتباه بگیرند. برای مثال، یک فرد ممکن است تپش قلب، عرق کردن دست و احساس سرگیجه را نشانه های حمله وحشت تفسیر کند، در حالی که دیگری ممکن است این نتیجه گیری را داشته باشد که عاشق شده است. در حقیقت این نشانه ها ممکن است حاصل نوشیدن قهوه زیاد، یا نشانه ای دال بر شروع یک سرماخوردگی شدید باشد.

دومین توانایی تنظیم سازشی هیجانات با موقعیت های متفاوت و سومین توانایی به کارگیری هیجانات برای طراحی، ایجاد، و برانگیختن اقدام است.

اگر هوش هیجانی را مجموعه ای از اجزای مرتبط به هم تصور کنیم، اجزای این مجموعه عبارتند از:

1- آگاهی از هیجان های خود

2- بیان هیجان ها

3- آگاهی از هیجان های دیگران

4- مدیریت هیجان ها

هوش هیجانی و آموزش و پرورش

اصل نخستین هوش هیجانی این است که بنیاد تمام یادگیری اصیل و پایدار، مواظبت از روابط است. هوش هیجانی از مجموعه ای از مهارت ها تشکیل شده است و اکثر آنها را می توان از طریق آموزش و پرورش بهبود بخشید. گلمن مدارس را تنها مکانی می داند که اجتماع ها برای اصلاح نواقص کودکان از لحاظ شایستگی هیجانی و اجتماعی می توانند به آن روی آورند.

نظریه هوش هیجانی گویای آن است که مدارس باید به عنوان انحصاراً اجتماع های یادگیری، با آموزگاران و مدیران ماهر در هوش هیجانی و کاربست آن و بهره گیری والدین از هوش هیجانی در برخورد با فرزندان بنا شوند. هوش هیجانی باید یک نقش کاملاً برجسته ای در آموزش و پرورش ایفا کند، که به نوبه خود می تواند با ژرفا بخشیدن به یادگیری تحصیلی دانش آموزان پیشروی به سوی دستیابی به اهداف ایالتی و ملی آموزش و پرورش را افزایش دهد. شواهد تا اینجا نشان می دهند که اگر قرار است کودکان ما بزرگسالانی شوند که در خانواده، محل کار، اجتماع ها موثر باشند و با احتمال بیشتر سلامت جسمی و روانی مثبتی را تجربه کنند، هوش هیجانی و مهارت های هیجانی اجتماعی ضروری هستند.

عزت نفس

عبارت است از یک احساس ارزش عمومی شخصی از خودش می باشد. این احساس ارزش عمومی، تحت تاثیر عزت نفس تحصیلی، بدنی، خانوادگی و اجتماعی قرار می گیرد.

عزت نفس تحصیلی

یک احساس و ارزیابی نسبت به پیشرفت و توانایی تحصیلی شخصی از خودش در ارتباط با برآورده ساختن انتظاراتی که والدین و مدرسه و معلمان از او دارند که اکر به خوبی از عهده این کار برآیند دارای عزت نفس تحصیلی مثبت و مفید می باشد.

عزت نفس جسمانی

احساس و ارزشی که شخص از توانایی های جسمانی خود دارد که عواملی از جمله ظواهر جسمانی و توانایی های بدنی و ورزیدگی که در ورزش ها اشخاص از خود نشان می دهند و در این احساس تاثیر می گذارند.

عزت نفس خانوادگی

احساس و ارزشی که هر شخص به عنوان یکی از اعضای خانواده نسبت به خود دارند. اگر کودک از محبت والدین و سایر اعضای خانواده برخوردار باشد و آنها برای او ارزش قائل باشند کودک از خود برداشتی مثبت در رابطه با خانواده خواهد داشت.

عزت نفس اجتماعی

احساس و ارزشی که یک شخص در ارتباط با دیگران از نظر تعامل اجتماعی دارد. به این صورت که آیا نظر او برای دیگران ارزش دارد؟ و یا آیا دیگران برای او ارزش قائلند؟ آیا از همنشینی او لذت می برند؟ آیا او از تعامل با دوستان احساس خشنودی دارد؟

اگر شخص در موارد مذکور موفقیت داشته باشد دارای عزت نفس اجتماعی است.

عزت نفس یعنی چقدر افراد برای خود احترام قائلند، چقدر نسبت به خود احساس غرور می کنند و به نظرشان چقدر ارزشمندند. عزت نفس از این نظر دارای اهمیت است که احساس شما نسبت به خودتان، بر اعمال و رفتار شما تاثیر می گذارد. افرادی که عزت نفس بالایی دارند، سریع تر دوست پیدا می کنند و بر رفتارهای خود کنترل بیشتری دارند . از زندگی لذت می برند.

فهرست مطالب

فصل اول طرح تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

آگاهی از هیجان های خود

بیان هیجان ها

آگاهی از هیجان های دیگران

مدیریت هیجان ها

آگاهی از هیجانات خود

کنترل هیجانات

خودانگیختگی

تشخیص هیجانات در دیگران

کنترل روابط

ابعاد عاملی مفهوم هوش هیجانی از دیدگاه بار آن

عزت نفس کلی

عزت نفس تحصیلی

عزت نفس خانوادگی

عزت نفس اجتماعی

ضرورت و اهمیت پژوهش

ضرورت مطالعه عزت نفس

اهداف پژوهش

اهداف کلی

اهداف جزئی

فرضیه های پژوهش

تعریف عملیاتی متغیرها

فصل دوم

مبانی نظری و پیشینه پژوهشی

الف)هوش هیجانی به عنوان رشته های مجزا و محدود

ب)پیش در آمدهای هوش هیجانی

ج)بروز هوش هیجانی

د) ترویج و وسعت بخشیدن

خ)تاکنون پژوهش در مورد هوش هیجانی و رسمیت بخشیدن به آن

مولفه توانایی ها و مهارت ها

هوش هیجانی و خودشکوفایی

هوش هیجانی و روابط صمیمی

هوش هیجانی و آموزش و پرورش

هوش هیجانی و خلق و خو

پیشینه هوش هیجانی در ایران

روش

نتایج

بحث

پیشینه عزت نفس

فصلسوم

روش اجرای تحقیق

جامعه آماری

نمونه و روش نمونه گیری

روش جمع آوری اطلاعات و طرح تحقیق

ابزار اندازه گیری

پایایی آزمون

روش تجزیه و تحلیل اطلاعات

بیان مسئله، روشاجرا و یافته ها به طور خلاصه

فرضیه های پژوهش

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

فصل چهارم- تجزیه و تحلیل اطلاعات

مقدمه

فصل پنجم

بیان مسئله

فرضیه های پژوهش

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

منابع و مآخذ

ضمائم

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید