دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 63 KB
تعداد صفحات : 19
بازدیدها : 218
برچسبها : سلامت روان بهداشت روان سیگار دانشجویان مصرف سیگار
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقی بررسی سلامت روان در دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری
مقدمه مقاله
یکی از مشکلات عمده ای که نسل جوان جامعه با آن رو به روست، خطر گرایش به مصرف سیگار است. از آنجا که مصرف این گونه مواد (انواع سیگارها، قرص ها، مخدرها و...) در بین جوانان و نوجوانان رو به افزایش است، وظیفه والدین، مربیان و سایر نهادهای اجتماعی و آموزشی برای آگاه ساختن قشر جوان از عواقب مصرف سیگار به مراتب سنگین تر از قبل می شود. با توجه به این موضوع، والدین و مربیان باید سعی کنند با استفاده از روش ها و آموزش های لازم، بچه ها را از همان دوران کودکی و پیش نوجوانی با آثار زیان بار مصرف سیگار و اثرات و پیامدهای ناشی از آن بر جسم و روان شان مطلع سازند.
به رغم نکوهش و مذمت در مضرات سیگار و هشدار محققان، پزشکان و کارشناسان بهداشتی و فعالیت رسانه ها در مورد این بلای خانمانسوز و قاتل خاموش، باز هم به وفور مشاهده می کنیم که افراد بسیاری در جامعه همچنان به کشیدن سیگار و دود کردن وجود خود مشغول هستند و هیچ توجهی به این هشدارها و علایم خطر ندارند و افراد دیگر را به این ورطه و منجلاب می کشند.
آیا می دانند که چرا سیگار می کشند و چه چیزی از کشیدن سیگار نصیب آن ها می شود یا چه خسارات جبران ناپذیری به روح و جسم و اگر صاحب خانواده هستند به خانواده بی گناه آن ها وارد می شود و جدای از این چه ضربه ای به افراد جامعه به خصوص نوجوانان، جوانان و قشر دانشجو که در حالت هشدار قرار دارد وارد می شود؟!
باید بدانیم که اگر راهکارهای پیشگیرانه و موثر در شیوع مصرف سیگار و سیگار در میان نوجوانان و جوانان در نظر گرفته نشود، همواره باید نگران عواقب به مراتب بدتری از این بلای خانمانسوز در میان نسل فردای جامعه باشیم!
افرادی که نگرش ها و باورهای مثبت و یا خنثی به سیگار دارند، احتمال مصرف و اعتیادشان بیش از کسانی است که نگرش های منفی دارند. این نگرش های مثبت معمولاً عبارتند از: کسب بزرگی و تشخص، رفع دردهای جسمی و خستگی، کسب آرامش روانی، توانایی مصرف مواد بدون ابتلا به اعتیاد. ...
بهداشت روانی به مفهوم عام خود یعنی سلامت فکر و تعادل روانی و دارا بودن خصوصیات مثبت روانی و نیز راه های دستیابی به سلامت فکر و روح که تکامل فردی و اجتماعی انسان ها با پرداختن به آن روشن می شود.
آنچه مسلم است دلایل مصرف سیگار بسیار پیچیده است و از فرهنگی به فرهنگ دیگر و کشوری به کشور دیگر تفاوت می کند. تحقیقات متعددی در داخل کشور و از آن جمله در سطح دانشگاه ها صورت گرفته است که به نحوی به علل گرایش به مصرف سیگار و غیره پرداخته اند و در این زمینه به نتایجی نیز دست یافته اند اما همچنان که ذکر شد گرایش و مصرف سیگار بسته به فرهنگ،مذهب، قومیت، منطقه ی جغرافیایی، شرایط آب و هوایی، سطح اقتصادی، فرهنگی و علمی نه تنها با خارج از کشور بلکه حتی در داخل کشور ما نیز تفاوت می کند. به همین خاطر و با توجه به اهمیت موضوع یعنی مصرف سیگار در بین دانشجویان دانشگاه، از آنجایی که پژوهشی در این خصوص در سطح دانشگاه فردوسی صورت نگرفته بود بر آن شدیم تا با انجام این پژوهش به بررسی مصرف سیگار و مقایسه ی بهداشت روانی در بین دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری بپردازیم. ...
فهرست مطالب مقاله
فصل اول
کلیات
مقدمه
بیان مسأله
اهمیت و ضرورت تحقیق
فرضیهها یا سئوالات
تعریف اصطلاحات، مفاهیم کلیدی و متغیر ها
تعاریف نظری
تفاوت عادت و اعتیاد
بهداشت روانی
تعاریف عملیاتی
فصل دوم
مقدمه
دوره نوجوانی و جوانی
رفاه اقتصادی خانواده
نابرابری های اقتصادی و اجتماعی
روش های مقابله با فشار همسالان
واکسیناسیون ذهنی
آموزش قاطعیت
آموزش مهارت های زندگی و اطلاع رسانی
منابع
خرید و دانلود آنی فایل