دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 491 KB
تعداد صفحات : 73
بازدیدها : 188
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلپژوهش بررسی مس در طبیعت
طبیعت:
مس در طبیعت به صورت مس خالص، سولفیدی یا اکسیدی موجود است که بیشتر به حالت کانیهای سولفیدی چون کالکوپیریت، بورنیت و کالکوزیت یافت میشود. مس طبیعی در حالت آزاد بهصورت تودههای بزرگ یا به شکل ذرات پراکنده در سنگهای آذرین در قشر زمین بوجود آمده است. در واقع این نوع مس در طبیعت زیاد نیست و فقط در بعضی نقاط دنیا مانند نواحی دریاچهی «سوپریور» در ایالات متحدهی آمریکا، در کشور بولیوی، چین، شیلی و ایران دیده شده است.
عیار چنین مسی اگر بهصورت تودهای باشد، بیش از 92% و اگر بهصورت ذرات پراکنده باشد در حدود 1.5-1% می باشد.
مس در طبیعت:
مس در طبیعت به صورت مس خالص، سولفیدی یا اکسیدی موجود است که بیشتر به حالت کانیهای سولفیدی چون کالکوپیریت، بورنیت و کالکوزیت یافت میشود. مقدار درصد مس شامل 0.5% مس در معادن روباز تا 1-2% در معادن زیرزمینی است (فرجی، 1371).
مس طبیعی در حالت آزاد بهصورت تودههای بزرگ یا به شکل ذرات پراکنده در سنگهای آذرین در قشر زمین بوجود آمده است. در واقع این نوع مس در طبیعت زیاد نیست و فقط در بعضی نقاط دنیا مانند نواحی دریاچهی «سوپریور» در ایالات متحدهی آمریکا، در کشور بولیوی، چین، شیلی و ایران دیده شده است.
عیار چنین مسی اگر بهصورت تودهای باشد، بیش از 92% و اگر بهصورت ذرات پراکنده باشد در حدود 1.5-1% می باشد.
کانههای اکسیدی مس بیشتر در قشری از زمین که نزدیک به سطح است، پیدا می شود و در اثر تغییرات جوی و واکنشهای آرام شیمیایی که در رگههای سولفیدی کانهدار مس صورت میگیرد، بوجود میآیند. از طرف دیگر آبهای طبیعی که حاوی CO2 می باشد، بر روی کانههای سولفیدی اثر کرده و بتدریج آنها را به کربنات، اکسید، سولفات و گاهی اوقات آنها را به سیلیکات مس تبدیل میکند. کانههای سولفیدی مس که مهمترین مادهی اصلی مس را تشکیل میدهند، در حدود 95% از محصولات مس دنیا را شامل میشوند.
بیشترین تجمعات كانیزایی مس جهان، در میشیگان و آریزونای آمریكا، آلمان، روسیه و استرالیا دیده میشود
...
سولفیدی مس:
بیشتر این نهشتهها در محیطهای دریایی یا دلتایی غیرآتشفشانی یافت میشوند. این نهشتهها، از نظر زمانی و مكانی پراكندگی گسترده از پروتروزوئیك تا ترشیاری دارند و تناژ آنها میتواند از چندصد میلیون تن تا مقادیر نیمه اقتصادی متغیر باشد. بهطور كلی از نظر شكل، عدسیمانند تا چینهسان بوده و درازا در آنها دستكم ده برابر پهناست. در بیشتر موارد، بیش از یك لایهی مادهی معدنی وجود دارد.
عیار بیشتر كانسارهای بهرهبرداری شده یا در دست بهرهبرداری از 1.18 تا 5% مس تغییر میكند. اما كانسارهایی با عیار كمتر، پشتوانه ای معتبر هستند. تناژ نیز میتواند بسیار زیاد باشد.
بیشتر كانسارهای اصلی در شیلهای آهكی احیاشدهی پیریتی سرشار از مواد آلی، یا همارز دگرگونی آنها یافت میشوند، اما تقریباً 3/1 باقیماندهی آنها در ماسهسنگهاست. این سنگهای میزبان، در رسوبهای بیاكسیژنپارالیك دریایی (یا رسوبهای دریاچهای شور بزرگمقیاس) یافت میشود كه بلافاصله بر روی رسوبهای تخریبی قارهای سرخ و اكسیدشده، واقع است. اینگونه نهشتهها در توالیهای سنگی، پس از نخستین پیدایش لایههای سرخ (2400 میلیون سال) قرار دارند و سن آنها تا امروز میرسد. مهمترین و فراوانترین نهشتهها در سنگهای پروتروزوئیك بالایی و پالئوزوئیك بالایی قرار دارد كه در نواحی خشك و نیمهخشك محیطهای كافتی قارهای، حداكثر دارای عرضهای 20 تا 30 از دیرینهاستوا تشكیل شدهاند. در بسیاری مناطق، این سنگها دارای میانلایههایی از سنگهای تبخیری است. در مرز اكسایش – كاهش، توالی بالاروندهی كانیها در منطقهی مینرالیزه، شامل همهی كانیهای زیر یا برخی از آنهاست:
هماتیت، مس آزاد، كالكوسیت، بورنیت، كالكوپیریت، گالن، اسفالریت و پیریت(مر و همكاران، 1379).