تحقیق آموزش فناوری اطلاعات و الکترونیک و کاربرد آن

تحقیق آموزش فناوری اطلاعات و الکترونیک و کاربرد آن تحقیق آموزش فناوری اطلاعات و الکترونیک و کاربرد آن

دسته : -فنی و مهندسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 97 KB

تعداد صفحات : 205

بازدیدها : 186

برچسبها : تحقیق آموزش فناوری اطلاعات

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی آموزش فناوری اطلاعات و الکترونیک و کاربرد آن در 205 صفحه ورد قابل ویرایش

پروژه ی دانلودی تحقیق بررسی آموزش فناوری اطلاعات و الکترونیک و کاربرد آن در 205 صفحه ورد قابل ویرایش

کلیات

تاریخ نشانگر تغییر و تحول بسیار در عصرهای مختلف می باشد. با هر نسل ابزارها، سنت ها و عقاید جدید رشد می کنند و این موضوع در آغاز قرن بیستم از جایگاه ویژه ای برخوردار است. نظام های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی در حال تحول می باشند. ابزارهای جدید موجب پدید آمدن روشهای نوین و نیز چالش در اندیشه انسانی شده و با این چالش تفکرات جدید متولد می شوند و در نتیجه نظام هایی متنوع و سازگار با نیازهای اجتماعی جدید خلق می شوند. زمانی که ایده مرتبط ساختن کامپیوتر به وسیله تلفن در سال 1965 به وسیله دو نفر از محققان به نام های لری رابرتز (Lary Roberts) و توماس مریل (Thomas Merril) مطرح گردید و توانستند دو کامپیوتر یکی در کالیفرنیا و دیگری در ماساچوست را به هم وصل نمایند هیچ کس تصور نمی کرد که این فناوری بتواند چنین تحولی در جوامع بشری ایجاد کند. در سال 1972، رابرتز اولین حافظه E-mail را نوشت. در سال 1980 ساخت کامپیوترهای شخصی با سرت و حافظه بیشتر توسعه یافت و در دهه 1990 با طراحی شبکه جهانی وب (world wideweb) و گسترش ناگهانی اینترنت تحولی عظم در فناوری اطلاعات به وجود آمد که این فناوری بر روی دانش، آموزش، یادگیری، ارتباطات و ده ها مقوله دیگر تأثیر بسزایی گذشت و این موضوع آنچنان سریع رخ داد که بسیاری از دست اندرکاران، سیاستگذاران و رهبران آموزش عالی را حتی در کشورهای پیشرفته غافلگیر نمود. به طوریکه پیش بینی می شود پس از پایان دهه اول 21 کمتر فعالیت آموزشی و پژوهشی بدون استفاده از اینترنت و ارتباطات کامپیوتری صورت پذیرد.

مراکز آموزش عالی اغاز مسیر استفاده از اشکال مختلف فناوری اطلاعات برای بهبود آموزش، پژوهش و خدمات اجتماعی را طراحی می کنند و این ابزار به عنوان منبع قوی وارد آموزش عالی شده است.

در عصر حاضر شکاف شمال و جنوب ناشی از شکاف علمی و فناوری میان این دو گروه از کشورهاست. پر کردن این فاصله محتاج رویکردی نوین و متفاوت به آموزش در سطوح مختلف و برنامه ریزی صحیح و بلندمدت با استفاده از فناوریهای نوین می پردازد.

مفهوم آموزش در تمام طول زندگی یکی از کلیدهای ورود به هزاره جدید است. این مفهوم به دلیل پاسخگویی به مسئله تغییر و تحول جهان و نیز به دلیل مزیت های انعطاف پذیری و تنوع و قابل دسترس بودن، خود مفهومی ضروری است. به علاوه این مفهوم از تمایز سنتی آن میان آموزش اولیه مدرسه ای و آموزش پیوسته پا را فراتر می گذارد. بنابراین آموزش مداوم و مادام العمر می تواند از نخستین راهبردهایی باشد که مورد توجه تصمیم سازان آموزش به ویژه فنی و حرفه ای و عالی قرار گیرد. قابلیت انعطاف دانشگاه ها و متعاقب آن دانش آموختگان و آمادگی برای فراگیری و همگامی با فناوریهای نوین آموزشی باید سرلوحه برنامه ریزان آموزشی آینده باشد. چه بسا دانشگاه هایی که آموزش پایه ای خوبی را ارائه دهند. اما اگر این آموزش در قالبی خشک و منجمد ارائه شود، نمی تواند آموزش صحیح و اصولی در قرن حاضر محسوب شود. و این اصل صرفا شامل حاصل اساتید و دانشجویان نخواهد شد بلکه دانش آموختگان نیز باید بتوانند قابلیت انعطاف را در خود فراهم آورند تا بتوانند در عرصه رقابت های حرفه ای و عملی باقی بمانند.

امروزه هیچ کس نمی تواند منکر اهمیت آموزش و مهارت آموزی شود و پس از جنگ جهانی دوم تقریبا اکثریت نظام های آموزشی به این اهمیت پی برده اند. وانگهی امروزه ما در سیاره ای زندگی می کنیم که ساکنان آن ارتباط گسترده ای با یکدیگر دارند و تداوم پیشرفت فناوری موجب ایجاد تحولات نوینی در این مناسبات خواهد شد و به عصری گام نهاده ایم که دانش و مدیریت دانش نقش عمده ای در زندگی هر یک از ما ایفا می کند.

اغلب فعالیت های اقتصادی مبتنی بر دانش است و کارهای دستی اغلب برای کارگران بسیار ماهر در نظر گرفته می شوند، توده دانش با سرعتی بیشتر از گذشته، نو می شود و افکار تازه، خیلی زودتر تازگی خود را از دست می دهند.

در سده بیستم، نظام های جدید آموزشی به طور گسترده متأثر از شیوه تولید صنعتی بودند. اما در آستانه هزاره سوم باید آموزش را به گونه ای تعریف کرد که بتواند امکانات محدودیت ناپذیری را برای فراگیری در سراسر زندگی ایجاد کند. از این رو نظام های آموزشی در این سده با چالشهای نوینی مواجه بوده و چنانچه نتوانند انعطاف لازم را در خود ایجاد کنند، دیگر قادر به ادامه حیات نخواهند بود.در جامعه مبتنی بر دانش، کار دستی بدون مهارت در نهایت از میان خواهد رفت و این در حالی است که استفاده از کار دستی ارزان قیمت در گذشته ای نه چندان دور یکی از عوامل موفقیت (CSF) محسوب می شده است.

در آینده نزدیک، مهارت در کار دستی یکی از عوامل توسعه به شمار خواهد رفت و دستیابی به مهارت های روز آمد جز در سایه آموزشی مداوم میسر نخواهد شد. در سده بیست و یکم، آموزشی مورد قبول یک جامعه پویاست که در آن دستیابی به اطلاعات، امتیازی برای افراد خاص محسوب نمی شود و ارتباطات تمامی سده های اجتماعی را درهم خواهد شکست، بنابراین وظیفه آموزش ایجاب می کند که موقعیت های پایان ناپذیر فراگیری را به همگان در همه جا عرضه کند و آموزش از راه دور که با شیوه های جدید آمیخته شده می تواند از مهمترین راهکارهای پاسخگویی این عصر باشد.

در دنیای کنونی فناوری اطلاعات و ارتباطات نقش مهمی را در پیشرفت کشورها از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایفا می کند. در دنیائی که ارتباط و اطلاع رسانی در اولویت اول بسیاری از کشورهای نیمه صنعتی قرار دارد، بی توجهی نسبت به این پیشرفت ها خصوصاً در سطح آموزش عالی باعث می شود که جامعه به نوعی عقب ماندگی و برخورد انفعالی در برابر هجوم اطلاعات از سوی جامعه جهانی گرفتار شود. دانشگاه ها باید با استفاده بهینه از امکانات فناوری جدید و با توجه به ابعاد مثبت و منفی آن، زمینه را برای تغییر و تحول بنیادی در حرکت نظام آموزشی کشور از حالت سنتی به سوی آموزش نوین آغاز نماید. مهمترین دلایل برای توجه مراکز دانشگاهی به فناوری اطلاعات و ارتباطات به شرح ذیل است:

-از آنجائیکه مراکز دانشگاهی محل جمع آوری و تجزیه و تحلیل آخرین اطلاعات علمی هستند، تجهیز دانشگاه ها به هر فناوری، که در انتقال اطلاعات و اطلاع رسانی نقش مهمی را ایفا می کند، ضروری به نظر می رسد.

- مراکز دانشگاهی محل تحقیق و تتبع برای نیل به حقایق و واقعیات بوده و لازمه دستیابی به این حقائق، داشتن اطلاعات جامع پیرامون موضوع اصلی است. این امر با ایجاد ارتباط تنگاتنگ با مراکز علمی و متخصصان در سطوح مختلف در سراسر جهان حاصل می گردد.

فعالیت های انجام شده در زمینه آموزشهای مجازی در کشور

امکانات رایانه ای و شبکه های قوی مخابراتی، چهار گوشه جهان را به هم دوخته اند. دنیا کوچکتر از آن شده که در گذشته ها تصور می شد. راه اندازی مرکز آموزشهای مجازی و فراگیری از راه دور ایران، در سایه چنین تحولاتی در جهان دیجیتال اتفاق می افتد. البته کمی دیرتر از چند کشور. تا چندی دیگر علاقمندان به شرکت در کلاسهای دانشگاه و ادامه تحصیل در نظام دیجیتالی آموزش عالی کشورمان می توانند بدون آن که در کلاس واقعی و سر ساعت درس شرکت کنند و یک لحظه هم از آموزش غافل نمانند.

در کشور ما هنوز هیچ سازمان یا مرکزی مختص آموزشهای مجازی نداریم این در حالی است که در مراکز مختلف علمی، آموزشی حرکتهایی در حال انجام است که در این راستا به فعالیت های چند دانشگاه در کشور می پردازیم. از نیمه دوم سال 80 به بعد، به طور کلی رویکرد به این مقوله جدی تر شده و فعالیت های عملیاتی در زمینه آموزش اینترنتی و بهره گیری از پهنای باند اینترنت برای ایجاد دوره های آموزشی در گوشه و کنار کشور آغاز شده است. در این زمینه جمعی از اساتید و کارشناسان دانشگاه صنعتی شریف (مرکز محاسبات دانشگاه شریف)، گروهی در دانشگاه کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر و اخیراً تنی چند در دانشگاه اصفهان، دانشگاه مشهد، گامهایی برداشته اند.در ضمن مرکز فن آوری اطلاعات دانشگاه شریف ATCI نیز مطالعات اولیه در مورد طرح جامع دانشگاه الکترونیکی شروع کرده است.

طرح جامع آموزش الکترونیکی

طی پنج سال آینده طرح جامع دانشگاه الکترونیکی که آغازگر آن دانشگاه پیام نور است اجرا خواهد شد. اجرای طرح دانشگاه الکترونیکی (دانشستان) این کار ملی بوده و مختص دانشگاه پیام نور نیست، از آنجایی که این طرح در بسیار از زمینه ها بی سابقه است بنابراین هزینه پیشنهادی از سوی متخصصین امر توسعه زیر ساخت ها و نرم افزارهای مربوطه متفاوت است. در سطح کشور نیاز به سرمایه گذاری بیش از 10 میلیارد تومان نیاز داشته باشد. سالی 2 میلیارد تومان این کار ملی بوده و نیاز به حمایت های دانشگاه ها و سازمان ها و ارگان ها می باشد.

فاز اول این طرح که شامل مطالعات اولیه است، انجام شده و فاز دوم آن قرارداد با مرکز اطلاعات پیشرفته شریف ATCI تنظیم شده و این مرکز در حال فراهم ساختن زیرساخت های مربوطه است.

رویکردهای فناوری آموزشی

رویکرد سنتی (فناوری اطلاعات به مثابه تکنولوژی آموزشی)

واژه های متفاوتی برای تشریح رویکرد آموزش فناوری به کار گرفته می شود از جمله:

-یادگیری با کمک رایانه

-یادگیری رایانه محور

-تدریس رایانه محور

-تدریس به کمک رایانه

-آموزش به کمک رایانه

این فناوریهای آموزشی، اغلب دروس را به کمک آزمایشگاه های کامپیوتری به عنوان ضمیمه متون درسی و انجام تمرینات برای فراگیر، ارائه می کند. هدف استفاده از این فناوریها، افزایش بهره وری در آموزش و در واقع مکمل کلاس درس رایانه سنتی است. در فناوریهای فوق، آموزش به کمک رایانه (CAI) و تدریس به کمک رایانه (CAT) شباهت بسیاری به هم دارند و به عنوان روشهایی همراه با روشهای یادگیری سنتی به کار گرفته می شوند.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید