مقاله قابلیت جوش پذیری و جوشكاری مس و آلیاژهای آن

مقاله قابلیت جوش پذیری و جوشكاری مس و آلیاژهای آن مقاله قابلیت جوش پذیری و جوشكاری مس و آلیاژهای آن

دسته : -فنی و مهندسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1223 KB

تعداد صفحات : 34

بازدیدها : 180

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

مقاله قابلیت جوش پذیری و جوشكاری مس و آلیاژهای آن

قابلیت جوش پذیری و جوشكاری مس و آلیاژهای آن

قسمتهایی از متن:

مس، اولین فلزی است كه توسط انسان مورد استفاده قرار گرفت. پنج هزار سال پیش، یونانی ها و رومیان باستان، آن را از جزیره قبرس كنونی استخراج می كردند. یونانیان آن را به نام كالكو (Chalco) و رومیان به نام آیس (Aes) می شناختند و چون از جزیره قبرس استخراج می شد آن را آیس سیپریم (Cypirum) نامیدند. بعداً در زبان های مختلف اروپایی ، به دلیل تلفظ های متفاوت كلمه، سپیریم شكل های متفاوتی به خود گرفت، به طوری كه امروز در انگلیسی آن را كوپر (Copper) و درآلمانی (Kupfer) و در فرانسه (‍Cuivre) می نامند.

این فلز، به دلیل سختی توأم با انعطاف پذیری، هدایت حرارتی و الكتریكی بالا، قبول عملیات مكانیكی گوناگون، شكل پذیری فوق العاده ، مقاومت در برابر خوردگی، رنگ های زیبا، غیرمغناطیسی بودن، قابلیت ریخته گری مناسب، لحیم كاری نرم و سخت، جوش پذیری، غیر سمی بودن، .... و نیز امكان تهیه آلیاژهای گوناگون در كنار سایر فلزات، به یك عنصر بسیار مفید و غیر قابل چشم پوشی در صنایع بشری آمده است.

مس با جرم اتمی 54/63 و ساختار (FCC) در 0c1083 ذوب می شود. این عنصر، به دلایل متالورژیكی، به عنوان حلال ترین فلز شناخته شده و به غیر از سرب، تقریباً كلیه عناصر با آن، قابلیت انحلال دارند. ...

...

رابطه درجه حرارت پیشگرم و ضخامت ورق مسی در مجاورت گازهای محافظ

افزایش دمای پیشگرم تا حدود 500 درجه سانتیگراد، همواره سبب افزایش عمق نفوذ جوش در هنگام استفاده از گار آرگون به عنوان گاز محافظ می شود. در حالی كه در زمان استفاده از گاز هلیوم، اصولاً نیازی به پیشگرمایی نیست.

وضعیت جوشكاری

به دلیل سیالیت بالای مذاب مس و اغلب آلیاژهای آن، استفاده از وضعیت تخت برای جوشکاری این مواد در اكثر موارد توصیه شده است. در جوشكاری های گوشه و اتصالات T نیز، استفاده از وضعیت افقی (Horizontal) پیشنهاد می شود.

وضعیت عمودی (Vertical) ، سقفی (Over head) و افقی در جوشكاری اتصالات لب به لب، و در صورت لزوم قابل استفاده است اما باید سعی نمود تا جای ممكن تمهیداتی به كار رود كه از این وضعیت ها پرهیز شود. وضعیت های خاص، بیشتر برای جوشكاری TIG و MIG آلیاژهای آلومینیوم- برنز، فسفر- برنز و نیز آلیاژهای مس و نیكل در شرایط غیر ممكن استفاده می شوند. در این وضعیت ها استفاده از الكترود تنگستن و مفتول جوشكاری با حداقل قطر، جریان جوشكاری حداقل و به صورت پالسی، برای كنترل حوضچه مذاب توصیه شده است.

ضخامت قطعه كار (Thikness)

ضخامت قطعه كار، علاوه بر تأثیرگذاری روی انتخاب دمای پیشگرم ، قطر الكترود تنگستن، قطر مفتول جوشكاری و سایر پاارامترهای دیگر، تأثیر به سزایی در گزینش طرح اتصال به جا می گذارد كه در بخش مربوطه توضیح داده شد. ...

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید