پرسشنامه مقیاس خوشکامی اسنیت- همیلتون (SHPS)

پرسشنامه مقیاس خوشکامی اسنیت- همیلتون (SHPS) پرسشنامه مقیاس خوشکامی اسنیت- همیلتون (SHPS)

دسته : پرسشنامه

فرمت فایل : word

حجم فایل : 11 KB

تعداد صفحات : 3

بازدیدها : 205

برچسبها : مقیاس خوشکامی اسنیت پرسشنامه خوشکامی همیلتون

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقیاس خوشکامی اسنیت همیلتون - پرسشنامه سنجش تجربه لذت و میزان خوشکامی افراد

پرسشنامه خوشکامی اسنیت-همیلتون برای سنجش توانایی آزمودنی در تجربه لذت در چند روز گذشته طراحی شده است. آزمودنی باید هر عبارت را با دقت تمام بخواند و دور یکی از گزینه ها را که نشان می دهد او چقدر با آن عبارت موافق یا مخالف است ، علامت بزند.

مقیاس خوشکامی اسنیت-همیلتون

این مقیاس، در سال ۱۹۹۵ توسط اسنیت، همیلتون، مورلی، هومیان، هرگریوز و تریگول طراحی شد و ۱۴ عبارت دارد که ظرفیت و توانایی کسب لذت را میسنجد. این مقیاس در هر دو زمینه بالینی و پژوهشی قابلیت کاربرد دارد. پاسخگو با خواندن هر عبارت، در یک طیف چهار گزینه ای، میزان موافقت یا مخالفت خود را با هر عبارت، نشان میدهد. محتوای عبارات این پرسشنامه شامل چهار حیطه میشود. علایق و سرگرمی ها عبارات ۱ ،۲ ،۹؛ تعامل اجتماعی عبارات ۷ ،۸ ،۱۳ ،۱۴ ،۳؛ تجربه حسی عبارات ۱۱ ،۱۲ ،۵ ،۶ و خوراک و نوشیدنی عبارات ۴ و ۱۰. در این مقیاس، نمره پایینتر، نشانگر توانایی بالاتر در کسب لذت است.

بسیاری از مؤلفان معتقد بوده اند که عدم توانائی برای لذت بردن (ناخوشکامی) یک خصلت شخصیتی دائمی است که قبل از ابتلاء به اسکیزوفرنیا در بیمار وجود داشته است. اما نقش ناخوشکامی آن زمان پر رنگتر شد که بعنوان علامت اصلی افسردگی در طبقه بندیهای جدید تشخیصی (مشخصاً DSM-III-R) مطرح گردید. اسنیت ، همیلتون و همکاران کوشیدند تا با اجتناب از مشکلات مقیاسهای ناخوشکامی قبلی (از جمله طولانی بودن و وقت گیر بودن آنها)، نسخه جدیدی از این مقیاس را تولید نمایند که هم در کار بالینی و هم در پژوهش کارائی داشته باشد. مقیاس ابداع شده آنها ضمن کوتاه بودن، ساده تر بود و احتمال کمتری وجود داشت که تحت تأثیر طبقه اجتماعی، سن، جنسیت و فرهنگ قرار گیرد. این نسخه براحتی قابل ترجمه به زبانهای دیگر است.
ترجمه و انطباق این آزمون توسط حسین کاویانی و همکاران صورت گرفته و مطالعات مقدماتی در مرکز مطالعات شناخت و رفتار، بیمارستان روزبه حاکی از روائی و اعتبار نسبی این مقیاس است.

مقیاس خوشکامی اسنیت- همیلتون دارای 14 عبارت است. پاسخگو با خواندن هر عبارت به یکی از چهار گزینه مقابل آن که میزان موافقت یا مخالفت وی را با آن عبارت نشان می دهد، پاسخ خواهد داد.

مؤلفان دو نوع نمره گذاری را پیشنهاد کرده اند. 1- نمره گذاری لیکرت که در آن پاسخ کاملا مخالف نمره 3، پاسخ مخالف نمره 2، پاسخ موافق نمره 1 ، و پاسخ کاملا موافق نمره صفر می گیرد. دوم، روش دو نمره ای است که در آن پاسخهای کاملا مخالف و مخالف نمره 1، و پاسخهای کاملا موافق و موافق نمره صفر می گیرند. لذا در نمره گذاری لیکرت نمرات بین صفر تا 42، و در روش دو نمره ای، نمرات بین صفر تا 14 تغییر می کند.

همچنین برای محاسبه میزان خوشکامی و ناخوشکامی می توان از دو روش سود جست. در روش اول که بر سنجش خوشکامی تأکید دارد گزینه کاملاً موافق نمره 3(بیشترین نمره)، و گزینه کاملا مخالف نمره صفر(کمترین نمره) را به خود اختصاص می دهند. در این روش که محاسبه به روش معمول نامیده میشود، هر چه میانگین نمره فرد بالاتر باشد، از خوشکامی بیشتری برخوردار است و هر چه نمره پائین تر باشد، فرد ناخوشکامتر خواهد بود. در روش دوم که روش نمره گذاری معکوس نام دارد به گزینه کاملاً موافق نمره صفر(کمترین نمره)، و گزینه کاملا مخالف نمره 3(بیشترین نمره) اختصاص می یابد لذا در این روش نمره کمتر از خوشکامی بیشتر و نمره بیشتر از ناخوشکامی بیشتر حکایت خواهد داشت.

ویژگی پرسشنامه (بطور خلاصه) :

تعداد گویه ها : 14

تعداد مولفه : 4 (علایق و سرگرمی ها تعامل اجتماعی عبارات تجربه حسی عبارات خوراک و نوشیدنی عبارات)

روایی و پایایی : دارد

نحوه نمره گذاری : دارد

منبع : دارد

نوع فایل : ورد word و قابل ویرایش

تعداد صفحات : 3 صفحه

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید