مقاله تنیدگی یا فشار روانی

مقاله تنیدگی یا فشار روانی مقاله تنیدگی یا فشار روانی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 75 KB

تعداد صفحات : 20

بازدیدها : 315

برچسبها : تنیدگی فشار روانی

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی تنیدگی یا فشار روانی

معرفی مقاله تحقیقاتی بررسی تنیدگی یا فشار روانی

مقدمه

همه انسان ها به شکلی به موقعیت ها واکنش نشان می دهند تنیدگی زمانی به شما دست می دهد، که فشار بیشتر از آنچه شما به آن عادت داشته اید بر شما وارد شود. زمانیکه شما دچار تنیدگی می شوید، بدن شروع به ترشح هورمون هایی می کند که سرعت تپش قلب را بالا برده، تنفس شما را سریع تر کرده و میزان انرژی بیشتری به شما می دهد. بعضی از انواع تنیدگی عادی و حتی مفید بوده و بدون آن شما انگیزه ای برای فعالیت ندارید. بعضی ها معتقدند این نوع تنیدگی به انسان کمک کرده و زندگی بدون آن بی معناست. اما اگر تنیدگی بیشتر از توان جسمی و روحی ما باشد و زندگی ما را تحت تاثیر قرار دهد، استرس بد یا کاهنده نامیده می شود. ...

تعریف تنیدگی

تنیدگی یا فشار روانی یا استرس در روانشناسی به معنی فشار و نیرو است و هر محرکی که در انسان ایجاد تنش کند، استرس زا یا عامل تنیدگی نامیده می شود. استرس یک فشار روانی و احساسی بیش از حد است. در واقع استرس زمانی ایجاد می شود که ما نتوانیم با فشارهای کوچک کنار بیاییم.

هر چیزی می تواند جزو این فشار کوچک باشد مثلا پول، کار، درس و ... .

استرس می تواند روی رفتار شما تاثیر بگذارد یا روی عملکرد بدن.

علائم استرس تفکر نگران کننده، شامل اضطراب، مشکلات خواب، عرق کردن، از بین رفتن اشتها و مشکل در تمرکز حافظه است. چگونه استرس را کاهش دهیم.

علل و عوامل تنیدگی

علل و عوامل تنیدگی را می توان به چند دسته تقسیم کرد: عوامل فردی: هر یک از ما نقشهایی ایفا می کنیم، مثل نقش پدر، همسر، رئیس، مرئوس، همکار، شهروند و... ایفای هر نقشی رفتارهای خاص خود را می طلبد و انتظاراتی را پدید می آورد، گاهی بین این نقشها تضادهایی وجود دارد که ما را متحمل می کند. گاهی مشخص نبودن نقش باعث فشار می شود، مثلا کاری که باید انجام دهیم، مشخص نیست و رئیس به دلیل انجام نگرفتن کار از ما عصبانی است. گاهی تعداد نقشهایی که باید ایفا کنیم، زیاد و از توان ما خارج است. مسئولیت زیاد نیز خودش فشارزا است. یکی دیگر از عوامل فردی سن فرد است. افراد مسن به دلیل تجربه بیشتر فشار کمتری متحمل می شوند. عامل دیگر جنسیت است. خانمها نسبت به آقایان از صبر و شکیبایی بیشتری برخوردارند و تحمل بیشتری در برابر فشار دارند. رژیم غذایی نیز در تحمل ما نسبت به استرس تأثیر دارد. بعضی از غذاها به آرامش ما و در نتیجه به تحمل ما در برابر استرس کمک خواهند کرد.

عوامل گروهی

اولین عامل گروهی وجود یا عدم وجود نیازهای مشترک است. هر چقدر نیازهای یک گروه مشترک و با هم نزدیک تر باشد، فشار کمتری متحمل می شود. عامل دوم انسجام در گروه است، اختلاف در داخل گروه و بین افراد با یکدیگر فشار زیادی بر افراد وارد می آورد. مشخص نبودن و خوب تعریف نشدن نقشها در داخل گروه عامل دیگری است که هرچقدر نقشها در داخل گروه نامشخص تر باشد، فشار بیشتری بر فرد وارد خواهد آمد.

عوامل سازمانی

نوع کار، نقشی که افراد باید ایفا کنند، خواسته های همکاران، ساختار سازمانی، مدیریت یا رهبری در میزان فشار وارده بر فرد دخیل اند. جو حاکم بر سازمان و فرهنگ سازمان نیز با استرس رابطه دارد، اگر جو حاکم بر سازمانی مثبت باشد، افراد پر تلاش، کاری و مسئولیت پذیر و خلاق فشار کمتری احساس می کنند...

فهرست مطالب مقاله

مقدمه

تعریف تنیدگی

استرس سه مرحله مشخص دارد:

چند نکته درباره تنیدگی

نشانه های تنیدگی

بیماری های تنیدگی

علل و عوامل تنیدگی

عوامل گروهی

عوامل سازمانی

عوامل فرا سازمانی

راهکارهای مقابله با تنیدگی

غذاهایی برای کاهش استرس

فرسودگی شغلی

پیشایند فرسودگی شغلی

سخت رویی - پوست کلفتی

نقش تعدیل کننده سخت رویی - پوست کلفتی - بر روی استرس

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید