مقاله بررسی نظام های بهداشتی و درمانی کشورهای جهان (سوئیس)

مقاله بررسی نظام های بهداشتی و درمانی کشورهای جهان (سوئیس) مقاله بررسی نظام های بهداشتی و درمانی کشورهای جهان (سوئیس)

دسته : پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 331 KB

تعداد صفحات : 17

بازدیدها : 448

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 7000 تومان

خرید این فایل

مقاله حاضر در 17صفحه با موضوعیت بررسی خدمات بهداشتی درمانی در کشور جهت ارائه در مقاطع ارشد و کارشناسی مدیریت بهداشتی و درمانی با رعایت اصول مقاله نویسی اماده گردیده است

مقاله بررسی نظام های بهداشتی و درمانی کشورهای جهان (سوئیس)

این مقاله در 17 صفحه تهیه و تنظیم شده است .


سوئیس

سوئیس (آلمانی: Schweiz، فرانسه: Suisse، ایتالیایی: Svizzera) با نام رسمی کنفدراسیون سوئیس (به لاتین: Confoederatio Helvetica)، کشوری است در اروپای غربی که از شمال با آلمان، از شرق با اتریش و لیختنشتاین، از جنوب با ایتالیا و از غرب با فرانسه همسایه است.

این کشور ۷٫۵ میلیون نفر جمعیت و مساحتی بالغ بر ۴۱٬۲۹۰ کیلومتر مربع دارد. سوئیس کشوری است به صورت جمهوری فدرال و از ۲۶ ایالت تشکیل شده‌است که «کانتون» خوانده می‌شوند.

پایتخت سوئیس شهر برن است و قطب‌های اقتصادی این کشور دو شهر جهانی ژنو و زوریخ هستند. سوئیس یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است و درآمد سرانه در این کشور با ۳۹٬۰۰۰ دلار برای هر نفر از بالاترین‌ها در جهان است.

سوئیس کشوری چندزبانه است و در آن چهار زبان آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانش به رسمیت شناخته می‌شوند.

سوئیس دارای سابقهٔ طولانی بی‌طرفی در مناسبات جهانی است، به طوری که این کشور از سال ۱۸۱۵ تاکنون وارد هیچ جنگی نشده‌است. این کشور مقر بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی چون صلیب سرخ و سازمان تجارت جهانی است. یکی از دو دفتر اروپای سازمان ملل نیز در این کشور و در شهر ژنو قرار دارد.

تاسیس کشور سوئیس در تاریخ ۱ اوت ۱۲۹۱ ذکر می‌شود و این روز در سوئیس تعطیل ملی است.

تاریخ

سلت‌ها اولین ساکنان سوئیس بودند. تیره ای از این قوم که هلوتیا (Helvetia) نام دارند پیش از تسلط رومیان بر سوئیس، در کوهستان‌های ژورا و آلپ ساکن شدند و آنجا را هلوتیا نامیدند. هلوتیا در سال ۵۸ پیش از میلاد به تصرف ژولیوس سزار امپراتور روم درآمد. در قرن پنجم میلادی ژرمن‌ها به این سرزمین وارد و در ساحل غربی رود آر ساکن شدند. ژرمن‌ها و اقوام بورگون (Burgun) و فرانک جامعه‌ای مستقل تشکیل دادند. آنها در سال ۶۳۹ میلادی دولتی را بنیان گذاشتند که بعدها فرانسه نامیده شد. در سدهٔ نهم بین سوابیا (Swabia) و بورگوندی ها (Burgundians) تقسیم و در سال ۱۰۳۳ تحت نظارت امپراتوری مقدس روم وحدت پیدا کردند. حکومت منطقه در قرن سیزدهم بین کنت‌ها و خاندان هابسبورگ) و حکمرانان محلی تقسیم شد. در سال ۱۲۹۱ سه منطقهٔ اوری (سرزمین فعلی سوئیس)و شوایتس (Schweiz) و اولتروالدن (Ulterwalden) اتحادیه‌ای تشکیل دادند که اساس کنفدراسیون سوئیس قرار گرفت.

 سیاست

قانون اساسی سوئیس در ۲۹ مه ۱۸۷۴ تصویب شد و پس از آن اصلاحات زیادی در آن صورت گرفته است. سیستم سیاسی سوئیس مرکب از دموکراسی مستقیم و غیرمستقیم بر مبنای حق حاکمیت مردم و جدایی از قدرت‌ها است. در انتخابات فدرال همهٔ شهروندان بالای ۱۸ سال واجد شرایط رای دادن هستند. مردم سوئیس با فرهنگ سیاسی غنی و پیشرفته و به پشتوانهٔ قانون اساسی و تجربیات گران بهای تاریخی این کشور، در فرایندهای قانون گذاری و اجرایی، به شیوه ای بدیع و فعال مشارکت دارند. بدین گونه که برای تصویب شدن یا نشدن قانون‌های خاص در کشور همه پرسی صورت می‌گیرد. برطبق قانون اساسی اگر دادخواستی حداکثر آرا را کسب کند تصویب خواهد شد.

بررسی سیستم خدمات درمانی کشور سوئیس 

در اغلب کشورهای صنعتی دو نوع پوشش بیمه خدمات درمانی‌ ارائه می‌شود.این دو نوع پوشش بیمه پایه و مکمل می‌توانند جداگانه یا به صورت یکپارچه ارائه شوند.در کشور چین هردو پوشش ارائه می‌شود که بسته پوشش پایه دارای محدودیت‌ مخارج پزشکی برای بیمه است و خدمات پایه را پوشش‌ می‌دهد.در سوئیس بیمه‌گران،دو پوشش به صورت یکپارچه یا جداگانه ارائه می‌دهند.بسته مزایای پایه،مراقبت دندان‌پزشکی و چند استثنا را شامل نمی‌شود.در بازار بیمه درمانی سوئیس زمانی‌ که مطلوبیت خرید بیمه پایه از هزینه مزایای بیمه پایه بیشتر باشد،بیمه‌گذار،بیه پایه را ترجیح می‌دهد. روش یکپارچه ارائه بیمه درمان پایه و مکمل نسبت به روش‌ تفکیک شده آن هزینه کمتری دارد؛زیرا در روش تفکیک شده، هزینه‌های اداری اضافی به ازای هرقرارداد بیمه مکمل به مخارج‌ بیمه‌ای اضافه می‌شود.موضوع بااهمیت در مراقبت سلامت، دسترسی همه مردم به بسته مزایای پایه است.که این پوشش‌ پایه مزایای حداقلی برای بیمه‌شدگان فراهم می‌کند.اما افرادی‌ که مایل هستند پوشش بیمه‌ای حداکثر داشته باشند باید قادر به خرید بیمه مکمل باشند.بیمه‌گرها برای پوشش پایه باید حق بیمه یکسانی از بیمه‌شدگان دریافت کنند ولی برای مزایای‌ مکمل می‌توانند حق بیمه متناسب با ریسک هرفرد دریافت کنند. در ایران پوشش بیمه پایه از پوشش بیمه مکمل کاملا جداست و این رویکرد مشکلاتی ایجاد می‌کند.در شرایط کنونی استفاده از تجارب سایر کشورها در این زمینه می‌تواند راهگشا باشد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید