تحقیق رابطه هوش هیجانی و رضایت زناشویی دانشجویان متاهل

تحقیق رابطه هوش هیجانی و رضایت زناشویی دانشجویان متاهل تحقیق رابطه هوش هیجانی و رضایت زناشویی دانشجویان متاهل

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 395 KB

تعداد صفحات : 72

بازدیدها : 414

برچسبها : هوش هیجانی رضایت زناشویی دانشجویان متاهل

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق پروژه پایانی بررسی رابطه بین هوش هیجانی و رضایت زناشویی در بین دانشجویان متاهل دانشگاه پیام نور مرکز اهواز

پایان نامه رشته های روانشناسی و علوم تربیتی با عنوان بررسی رابطه بین هوش هیجانی و رضایت زناشویی در بین دانشجویان متاهل دانشگاه پیام نور مرکز اهواز در سال تحصیلی 96-1395 دارای پرسشنامه های هوش هیجانی بار-ان و پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ

چکیده :

در این تحقیق با تأکید بر نقش هیجان ها در زندگی انسان، اجزای هوش هیجانی و رابطه هیجان و تفکر اشاره شد. سپس توانایی های هوش هیجانی به عنوان راه حل بسیاری از معضلات اجتماعی، فرهنگی، آموزشی معرفی شده و در ادامه تاریخچه هوش هیجانی و زمینه های کاربردی متعدد آن در زندگی شخصی و اجتماعی افراد مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نقش مهم رضایت زناشویی بر سلامت های جسمانی افراد، به عوامل متعدد شناختی، وضعیت اقتصادی و عقیدتی که بر رضایت زناشویی موثرند اشاره شد و هدف این بود که بررسی کنیم آیا میان هوش هیجانی و رضایت زناشویی دانشجویان متاهل رابطه ای وجود دارد؟ که با توجه به اطلاعات جمع آوری شده و تجزیه و تحلیل آماری مشخص شد که بین مهارت های درون فردی (از مولفه های هوش هیجانی) و رضایت زناشویی رابطه منفی و معناداری (در سطح p =0.05) وجود دارد و بین مهارت های میان فردی (از مولفه های هوش هیجانی) و رضایت زناشویی رابطه مثبت و معناداری (در سطح p =0.05) وجود دارد و بین سایر مولفه ها هوش هیجانی و رضایت زناشویی ارتباط خاصی مشاهده نشد.

فهرست مطالب

چکیده

فصل اول: کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسأله

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهداف تحقیق

سوالات تحقیق

فرضیه ها

فرضیه های اصلی

متغیرهای تحقیق

تعاریف نظری

تعاریف عملیاتی

فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق

مقدمه

تعریف هوش

هیجان و هوش هیجانی

رابطه هیجان با تفکر

تاریخچه هوش هیجانی

هوش هیجانی چیست؟

آگاهی از هیجان های خود

بیان هیجان ها

آگاهی از هیجان های دیگران

مدیریت هیجان ها

نظریات مطرح شده در حوزه هوش هیجانی

تئوری هوش هیجانی گلمن

تئوری هوش هیجانی از دیدگاه باراون

شناسایی حالت های هیجانی

شناسایی حالت های هیجانی خود

رضایت زناشویی

بررسی علل نارضایتی از زندگی زناشویی

رضایت زناشویی و هوش هیجانی

هوش عاطفی و نقش آن در تحکیم پیوند زناشویی

تحقیقات انجام شده در زمینه هوش هیجانی و رضایت زناشویی

فصل سوم: روش تحقیق

مقدمه

روش تحقیق

جامعه آماری و روش نمونه گیری

ابزار تحقیق

پرسشنامه هوش هیجانی بارآن (EQi)

پایایی پرسشنامه هوش هیجانی بارآن

روایی پرسشنامه هوش هیجانی بارآن

روش اجراء نمره گذاری (EQi)

پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ

پایایی پرسش نامه انریچ

روایی پرسش نامه انریچ

شیوه نمره گذاری پرسش نامه انریچ

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها

مقدمه

بخش اول ) توصیف داده ها

توصیف نمرات رضایت زناشویی نمونه مورد بررسی

بخش دوم ) بررسی و آزمون فرضیه ها

بررسی فرضیه تحقیق

فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات

مقدمه

نتیجه گیری

پیشنهادات

محدودیت های تحقیق

فهرست منابع

فهرست جداول

****************

رضایت زناشویی

رضایت زناشویی، احساس عینی از خشنودی، رضایت و لذت تجربه شدن توسط زن یا شوهر است. قسمتی که همه جنبه های زندگی مشترکشان را در نظر بگیرند.

و صورت توجه به عوامل رضایتمندی زناشویی می توان انتظار داشت که با افزایش سطح رضامندی و بهداشت روانی بسیاری از مشکلات روانی، عاطفی و اجتماعی کاهش می یابد.

با ارتقاء سطح رضامندی زناشویی و رضایت از زندگی، افراد جامعه با آرامش خاطر بیشتر به رشد تعالی و خدمات اجتماعی فرهنگی، اقتصادی و ... خواهند پرداخت و خانواده ها نیز از این پیشرفت سود خواهند برد.

تحقیقات متعددی نشان داده اند که رضایت زناشویی بر سلامت روانی، جسمانی افراد و تأثیر مهمی دارد.

همچنین تحقیقات اولسون و همکاران وی حاکی از آن است که رضایت افراد از ازدواجشان با رضایت از زندگی خانوادگی 70% و با رضایت از زندگی به طور کلی 67% همبستگی دارد.

رضایت زناشویی تحت تأثیر مجموعه ای از عوامل متفاوت است که هیچ به تن هایی برای ایجاد رضامندی کافی نیست. البته این عوامل می توانند در زوجها فرهنگهای مختلف متفاوت باشند. با توجه به مطالب فوق رضایت افراد از ازدواجشان زمینه ساز هسته اصلی رضایت از خانواده و زندگی به طور کلی است. به عبارتی می توان گفت سلامت جامعه و خانواده در گرو رضایت افراد از ازدواجشان است.

بررسی علل نارضایتی از زندگی زناشویی

بررسی های بسیاری توجه خود را به پیش بینی رضایتمندی از زندگی زناشویی معطوف داشته و کوشیده اند علم را به خدمت حفظ ثبات خانوادگی درآورند. حال اگر بتوانیم عواملی را که موجب موفقیت یا عدم موفقیت زنان و شوهران می شود، معین کنیم، چرا نباید افراد ذینفع را از منافع آگاهی قبلی برخوردار کنیم؟. در این قسمت به بررسی عوامل متعددی که در ایجاد رضایتمندی از زندگی زناشویی موثر است می پردازیم.

...

رضایت زناشویی و هوش هیجانی

این پایان راه ازدواج و نارضایتی زوجین، نشانگر این مطلب است که در عمل در هر زوج دو واقعیت عاطفی متفاوت وجود دارد. عواطف مرد و عواطف زن، هرچند می توان گفت ریشه های این تفاوت های عاطفی تا حدودی زیستی است، اما پیشینه آن به دوران کودکی افراد دنیای عاطفی مجزایی که دخترها و پسرها هنگام رشد در آن به سر می برند نیز باز می گردد.

به طور خلاصه، وجود این تضادها در پرورش عواطف، به بروز مهارت های بسیار متفاوتی منجر می شود. در مجموع، می توان گفت زنان با هدف ایفای نقش مدیریت احساسات وارد زندگی مشترک می شوند، در حالی که مردان، در تداوم زندگی زناشویی چندان اهمیتی برای عواطف قایل نیستند. در واقع مهم ترین عنصر در احساس رضایت کردن از ارتباط موجود برای زنان اما نه برای مردان آن است که میان آن ها و همسراشان و ارتباطی خوب برقرار باشد و این امر در تحقیقی که بر روی 246 زوج انجام پذیرفته، مشخص گردیده است.

تدهوستون، روانشناس دانشگاه تگزاس که با ژرف نگری زوج ها را مورد مطالعه قرار داده، ملاحظه کرده است که برای زنان، صمیمیت به معنای آن است که درباره همه چیز بخصوص درباره خود ارتباط زناشویی صحبت کنند. اما بیشتر مردان، درک نمی کنند که همسرانشان از آن ها چه می خواهند آن ها می گویند، من می خواهم کارها را همراه او انجام دهم، اما او فقط می خواهد حرف بزند.

گاتمن دریافت که یکی از علایم اولیه ای که بیانگر آن است که ازدواج در خطر است. انتقاد شدید است در ازدواج سالم، زن و شوهر در امر گله کردن از یکدیگر احساس راحتی می کنند، اما معمولاً زوجین در بحبوحه عصبانیت، گله گزاری های خود را در قالبی مخرب همچون حمله به شخصیت طرف مقابل ابراز می کنند. تفاوت های میان گله گزاری و انتقاد از شخص، بسیار آشکار نیستند. در یک گله یا شکایت: زن شخصاًٌ بیان می کند که چه چیزی او را ناراحت کرده است و عمل مرد را مورد انتقاد قرار می دهند در خود مرد را.

زنان یا شوهران توفان زده به قدری دستخوش منفی گریهای همسر خود و واکنش خویشتن نسبت به آن هستند که در باتلاق احساسات خارج از کنترل و ناگوار فرد می روند. افرادی که دچار این احساس شده باشند، همه چیز را تحریف شده می شنوند یا نمی توانند به وضوح به آن پاسخ دهند. سازماندهی افکار برای ایشان دشوار می شود و به گرداب واکنش های ابتدایی فرد می افتند. تن ها می خواهند که همه چیز متوقف شود یا می خواهند فرار کند یا گاهی اوقات ضربه ای متقابل بزنند. غرق شدگی تسخیر هیجانی پایایی است.

هوش عاطفی و نقش آن در تحکیم پیوند زناشویی

میزان بهره هوشی برای توجیه تفاوت سرنوشت آدمهایی که از نظر عقلی، امید به آینده و فرصتهای زندگی در وضعیت تقریباً یکسانی قرار دارند. معیار مناسبی نیست. هنگامی که 95 نفر از کسانی که دهه 1940 دانشجوی دانشگاه هاروارد بوده و اکنون به میان سالی رسیده بودند مورد بررسی قرار دادند، معلوم شد که تیزهوش ترین دانشجویان آن سالها، در مقایسه با دانشجویان متوسط موفق نبودند و به ویژه از لحاظ درآمد و پرکاری و بارآوری در وضعیت پایین قرار داشتند.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید